У четвртак, 8. марта 2018. године у амфитеатру Средње школе у Коцељеви одржан је јавни час под називом Знамените жене српске историје, којим је обележен Дан жена.

Час су реализовале професорке српског језика и књижевности у сарадњи са ученицама наше школе: Анђелом Симић, Наташом Ранковић, Јеленом Васић, Анетом Смиљанић, Маријом Ђорђић, Катарином Дојић и Тијаном Антонић.

Циљ је био да се осветли лик знаменитих научица које су биле у сенци, а које су, свакако, допринеле човечанству и притом биле одане супруге и добре мајке. Публику су о Милеви Марић Ајнштајн, Јелисавети Начић, Драги Љочић, Даници Томић и Дијани Будисављевић  информисали наратори пре и после драмског приказа у коме су чланови драмске секције говорили о животу и значајним изумима, као и о остварености у приватном животу.

Како су изгледале наведене научнице, шта су својевремено изјавиле, као и занимљивости о њима публика је могла видети у занимљивој презентацији, у којој је, осим тога, било информација о Осмом марту као празнику, песама и цитата о женама.

 

                                                                Мирјана Блажић, професор