У понедељак, 10. децембра 2018. године одржана је завршна изложба пројекта “Путујући школски биоскоп“, који реализује програм Слободна зона Јуниор. Овај пројекат се реализовао уз финансијску подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и фонда “Б92”.  Изложба изабраних радова одржана је у Дому омладине у Београду.
У оквиру овог циклуса, у нашој школи је у новембру месецу одржана радионица на тему медијске писмености. Радионици је присуствовало 22 ученика наше школе.
Након радионице, ученици из одељења прве године економских техничара (Јелена Ранковић, Андријана Павловић, Александра Ивановић и Теодора Максић) и прве године машинских техничара за компјутерско конструисање (Душан Којић, Александар Гачић и Ненад Петровић) радили су вредно и креативно на производњи кратких видео филмова.  У тим видео радовима требало је, кроз сопствену перспективу, приказати неки од друштвених проблема или појава које ученици сматрају релевантним за своју генерацију или локалну средину.
Од укупно 15 пристиглих филмова на завршну изложбу, 9 филмова је ушло у ужи избор, од чега су два филма радови наших ученика : “Ријалити – сан или јава” (рад ученика економских техничара) и “Наркоманија међу младима” (рад ученика машинских техничара за компјутерско конструисање).
Честитамо ученицима на ангажману на стварању видео материјала и желимо пуно успеха у даљем раду!