У амфитеатру Средње школе у Коцељеви 26. јануара  2018. године одржан је заједнички програм ПУПолетарац“, ОШ „Мића Станојловић“ и Средње школе из Коцељеве поводом школске славе Светог Саве.

На самом почетку присутнима се обратио свештеник Милош Антонић, подсећајући на значај и вредност Савиног пута, на важност очувања породице и љубави, као и на проблеме са којима се срећемо, а које можемо савладети једино враћањем правим хришћанским вредностима.

Старија васпитна група са васпитачицама Драгицом Петковић и Милом Сарић, представљајући ПУ „Полетарац“, под слоганом „За тебе и за нас“ подсетила је на важне догађаје из Савиног живота, али и на то да су деца будућност и највеће благо ове земље.

О томе да од Светог Саве и из његових учења можемо  и сами научити нешто о добром понашању у животу, искушењима која су пред човеком, начину на који их побеђујемо говорио је сценски приказ под називом „Савине посланице“,  који су припремили  ученици ОШ „Мића Станојловић“ из Каменице у сарадњи са професором српског језика Слободаном Јаковљевићем.

Ученици Средње школе, уз помоћ савојих  професора Татјане Јеремић и Мирјане Блажић, као и вероучитеља Владимира Перића, показали су представом „Цар Константин“ да је пут вере уствари пут правде, доброте и права да се слободно бира. Тим путем су ишли и Свети Сава и цар Константин Велики, први хришћански цар. Позивајући се на средњовековне родослове и летописе, указали су на везу између овог римског цара и Немањића.

Осим говора и драмских приказа, публика је могла да ужива и уз песме „Милешевка“, „Школска слава“ и „Свети Сава“ у извођењу хора „Лира“ под управом професора музичке културе Ивана Марковића.

За фризуре глумаца и чланова хора побринули су се ученици фризерске струке са својим наставницама Валентином Петровић и Биљаном Ђурановић.

Исцрпан труд и залагање свих учесника публика је наградила аплаузима.