У Средњој школи у Коцељеви 20. априла 2018. године одржано је 26. Регионално такмичење машинских средњих школа за регион запад.

Такмичење је отворио председник општине Душан Илинчић, после уводне речи директора Средње школе Верољуба Матића, а о значају такмичења и талената говорила је др Зорица Јоцић, начелница ШУ Ваљево.

За садржај и преглед такмичарских задатака били су задужени професори Факултета техничких наука из Чачка.

На такмичењу је, од укупно 26, учествовало 13 школа са своја 52 такмичара.

Ученици су се такмичили из три предмета:

  1.  Статике – учествовало је 15 ученика, а најбољи резултат постигла је Кристина Анђелић из Пожеге, која је освојила максималних 100 бодова. Најбоље пласиран ученик наше школе из овог предмета је Немања Андрић, који је заузео 3. место са освојених 87 бодова;
  1.  Компјутерске графике 2D – учествовало је 22 ученика, где је прво место заузео Бобан Јовичић из Пожеге, освојивши 120,5 бодова. Ученик Милан Алексић, представник наше школе, освојио је 103,91 бод и заузео 7. место,чиме је стекао услов за даљи ниво такмичења;
  1.  Моделирања машинских елемената и конструкција – учествовало је 14 такмичара, а прво место је заузео ученик Бошко Николић из Пожеге, освојивши 195,94 бода.

            Наша школа неће имати представника на Републичком такмичењу из овог предмета.

Првих осам такмичара из свих предмета пласирало се на Републичко такмичење, које ће се се 18. и 19. маја одржати у Нишу.

Коначна ранг-листа: